Sastāvdaļas
200 g sviesta
200 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
5 olas
5 ēdamkarotes kakao
250-300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulveri vai 1 tējkarote dzēstas sodas
Krēmam
10 g želatīna
200 g biezpiena (9–20%)
150 g cukura
200 g krējuma (10–20%)
Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstāj uzbriest uz 1 stundu.
Sviestu saberž ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno olas, samaisa.
Pievieno kakao, samaisa.
Pievieno cepamo pulveri un miltus, sajauc vidēji biezu mīklu.
Formu (derēs jebkura forma diametrā 24-26) ieziež ar sviestu, liek tajā mīklu.
Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 35-40 minūtes. Želatīnu uzkarsē, bet nevāra. Nedaudz atdzesē.
Krēmam biezpienu sajauc ar cukuru. Pievieno krējumu, samaisa.
Pieliek želatīnu un samaisa.
Liek krēmu ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
Krēmam nedaudz jāsabiezē.
Izcepto kēksu sagriež pa horizontāli sagriež 2 daļās. Vienu daļu atstāj formā.
Uz apakšējās daļas liek krēmu, pārsedz ar otru biskvītu. Virsu var pārklāt ar šokolādes glazūru.
Liek ledusskapī uz 3-4 stundām.