Ziemassvētku karpa vācu gaumē. + Vēl piecas svētku ēdienu receptes!

06-12-2019

Karpa ir tradicionāls vācu Ziemassvētku ēdiens, bieži vien ieņemot goda vietu uz svētku galda. Dažādos
Vācijas reģionos to gatavo atšķirīgi. Piedāvājam ļoti interesantu versiju ar garšaugiem un sēnēm, papriku un krējuma mērci.

Pagatavošanai vajadzīgās sastāvdaļas

Cepšanas forma

1,5 kg karpa

500 g šampinjonu

2 paprikas

2 sīpoli

200 ml baltvīna

1-2 daiviņas ķiploka

Garšaugu izlase pēc vēlēšanās

Sviests vai eļļa formas ieziešanai

Mērcei

2 ēdamkarotes sviesta

100 ml saldā krējuma

Karpas novārījums

Sāls, pipari, dilles pēc garšas

Pagatavošana

Zivi iztīra, izņem žaunas, izmazgā no ārpuses un iekšpuses, nosusina ar papīra dvieļiem, iekšpusi ierīvē ar garšaugiem, pārkaisa ar sāli un pipariem, ierīvē ar citrona sulu, liek ar eļļu ieziestā formā.

Šampinjonus un papriku sīki sagriež, ķiploku izspiež caur presi vai sīki sakapā, sīpolus sagriež gredzenos, visu sajauc, liek ap zivi formā, pārlej ar baltvīnu.

Gatavo cepeškrāsnī 180-200 grādos aptuveni 1 stundu.

Mērces gatavošana

Ēdienu nedaudz atdzesē, rūpīgi nolej karpas novārījumu bļodiņā, pievieno kausētu sviestu, miltus, saldo krējumu, sāli, piparus, ļauj uzvārīties, pārlej karpai, sēnēm un dārzeņiem šo mērci vai sasniedz to atsevišķi, rotājot ar diļļu zariņiem.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS ZIEMASSVĒTKU ĒDIENUS!

Ziemassvētku šokolādes kēkss ar biezpiena krēmu

Ziemassvētku salāti “Svecītes”. + Vēl piecas interesantas idejas svētku ēdienu noformējumam!

Ziemassvētku populārākie ēdieni: rasols, speķa pīrādziņi, pelēkie zirņi. RECEPTES