Karpa ir tradicionāls vācu Ziemassvētku ēdiens, bieži vien ieņemot goda vietu uz svētku galda. Dažādos
Vācijas reģionos to gatavo atšķirīgi. Piedāvājam ļoti interesantu versiju ar garšaugiem un sēnēm, papriku un krējuma mērci.
Pagatavošanai vajadzīgās sastāvdaļas
Cepšanas forma
1,5 kg karpa
500 g šampinjonu
2 paprikas
2 sīpoli
200 ml baltvīna
1-2 daiviņas ķiploka
Garšaugu izlase pēc vēlēšanās
Sviests vai eļļa formas ieziešanai
Mērcei
2 ēdamkarotes sviesta
100 ml saldā krējuma
Karpas novārījums
Sāls, pipari, dilles pēc garšas
Pagatavošana
Zivi iztīra, izņem žaunas, izmazgā no ārpuses un iekšpuses, nosusina ar papīra dvieļiem, iekšpusi ierīvē ar garšaugiem, pārkaisa ar sāli un pipariem, ierīvē ar citrona sulu, liek ar eļļu ieziestā formā.
Šampinjonus un papriku sīki sagriež, ķiploku izspiež caur presi vai sīki sakapā, sīpolus sagriež gredzenos, visu sajauc, liek ap zivi formā, pārlej ar baltvīnu.
Gatavo cepeškrāsnī 180-200 grādos aptuveni 1 stundu.
Mērces gatavošana
Ēdienu nedaudz atdzesē, rūpīgi nolej karpas novārījumu bļodiņā, pievieno kausētu sviestu, miltus, saldo krējumu, sāli, piparus, ļauj uzvārīties, pārlej karpai, sēnēm un dārzeņiem šo mērci vai sasniedz to atsevišķi, rotājot ar diļļu zariņiem.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠOS ZIEMASSVĒTKU ĒDIENUS!
Ziemassvētku šokolādes kēkss ar biezpiena krēmu
Ziemassvētku salāti “Svecītes”. + Vēl piecas interesantas idejas svētku ēdienu noformējumam!
Ziemassvētku populārākie ēdieni: rasols, speķa pīrādziņi, pelēkie zirņi. RECEPTES