
Publicitātes foto, Viktorija Kožemjakina
Ziemassvētku galdam piestāv sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā recepti, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!
Sastāvdaļas
300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)
300 g saldētu ķiršu
50 g cukura
100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes
Krēmam
500 g rikotas siera
200 g grieķu jogurta
2 ēdamk. medus
paciņa vaniļas cukura
2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
rīvēta miziņa no 1 mandarīna
50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes
Pagatavošana
Pagatavo ķiršu mērci – uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.
Pagatavo krēmu – saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.
Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū – biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kārtainais deserts jeb traifls šokolādes glāzītēs. Grezni un garšīgi!
Biezpiena deserts ar banāniem šokolādē. + Desertu pavārgrāmata!
Citrona deserts glāzēs. Pēc garšas – kā viegla siera kūka!
Mandarīni sīrupā. Burvīgs deserts sezonas noskaņās