Ziemassvētku deserts “Melnais mežs”. Šokolādes biskvīta gardums ar portvīnu un ķiršiem

21-12-2023

Publicitātes foto, Viktorija Kožemjakina

Ziemassvētku galdam piestāv sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā recepti, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!

Sastāvdaļas

300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)

300 g saldētu ķiršu

50 g cukura

100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes



Krēmam

500 g rikotas siera

200 g grieķu jogurta

2 ēdamk. medus

paciņa vaniļas cukura

2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

rīvēta miziņa no 1 mandarīna

50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes

Pagatavošana

Pagatavo ķiršu mērci – uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.

Pagatavo krēmu – saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.

Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū – biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kārtainais deserts jeb traifls šokolādes glāzītēs. Grezni un garšīgi!

Biezpiena deserts ar banāniem šokolādē. + Desertu pavārgrāmata!

Citrona deserts glāzēs. Pēc garšas – kā viegla siera kūka!

Mandarīni sīrupā. Burvīgs deserts sezonas noskaņās