Ziedkāpostu pica. + Vēl trīs neparastas picas idejas!

20-04-2022

Ja nevēlies picai izmantot ierasto mīklu, pamatnei derēs arī dārzeņi, piemēram, ziedkāposti. Izmēģini!

Sastāvdaļas

200 g siera

300 g ziedkāpostu

1 ola

70 g tomātu pastas

Sāls pēc garšas

Oregano pēc garšas

30 g šampinjonu

120 g vistas filejas

40 g paprikas

15 g sīpolu

Pagatavošana

Ziedkāpostus novāra un saspaida vai sarīvē.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves.

Pievieno olu, sāli, visu samaisa un liek ar pergamentu izklātā formā.

Liek līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

Kad picas pamatne gatava, pārziež ar tomātu pastu, pārkaisa ar oregano un pārkaisa ar sāli.

Vistas fileju novāra, sīki sagriež.

Sīki sagriež šampinjonus, papriku un sīpolus. 50 g siera sarīvē uz rupjas rīves.

Pildījumu liek uz picas pamatnes virs mērces, pārkaisa ar sieru, cep vēl 10 minūtes.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Pašcepta pilngraudu pica ir lielisks ēdiens! Mītus par maizi atmasko dietoloģe Lolita Neimane

Vista lavašā. Daudz diētiskāk nekā pica, bet garšo lieliski!

Uzlabotā siermaize jeb ātrā minipica ar šķiņki un šampinjoniem