Izmēģini pagatavot čebureku mīklu skaisti zeltainā krāsā. Plācenīši izdodas ļoti skaisti, mīksti un kraukšķīgi.
Noslēpums ir ļoti vienkāršs: jāpievieno nedaudz cukura – burtiski šķipsniņa, lai mīkla nekļūtu salda, bet vienmērīgi izceptos.
Maza šķipsniņa kurkumas ne tikai uzlabo vielmaiņu, bet arī piešķirs skaistu, zeltainu nokrāsu.
Jaatceras, ka mīklu pirms “zelta čebureku” pagatavošanas jāievieto ledusskapī.
Lai pagatavotu zeltainos čeburekus, vajadzēs bļodu mīklai un pannu cepšanai.
Mīklai
250 ml kefīra
500 g miltu
1 ola
Šķipsniņa cukura
1 tējkarote kurkumas
Sāls pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Pildījumam
500 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas
50 g sviesta
2 sīpoli
5 ķiploka daiviņas
Sāls, pipari, garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Kefīram jābūt istabas temperatūras. Sajauc kefīru, olu, sāli, cukuru, kurkumu.
Pievieno izsijātus miltus, iejauc mīklu – vispirms bļodā, pēc tam uz galda.
Mīklai nav jābūt cietai. Ja tomēr tā ir pārāk cieta, pievieno nedaudz ūdens pirms izveidot mīklas bumbu un ietīt to pārtikas plēvē un ielikt uz stundu ledusskapī.
Ja gatavo ilgākam laikam, var ielikt saldētavā un pirms gatavošanas 8-10 stundas atkausē, pārliekot no saldētavas ledusskapī.
Sīpolus sasmalcina blenderī vai gaļas mašīnā, sajauc ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparus, kapātus ķiplokus un garšvielas pēc vēlēšanās.
Mīklu sagriež nelielās lodītēs, izrullē katru no tām.
Liek vienā aplīša pusē pāris karotes maltās gaļas un mazu gabaliņu sviesta. Pārsedz malto gaļu ar otru mīklas pusi un aizspiež.
Apcep sakarsētā augu eļļā no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
Gatavos čeburekus kārto uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.