Zeltaini brūni kefīra mīklas pončiki. Mmmm!

10-01-2018

ponchiki

Zeltaini brūni, apcepti gredzentiņi, pārkaisīti ar pūdercukuru – būs sajūsmā bērni un pieaugušie atcerēsies savu bērnību. Cik sen pagājuši laiki, kad mēs tos lūdzāmies savām mammām! Atgādināsim vienkāršu to pagatavošanas recepti, šoreiz – ar kefīra mīklu, lai tie būtu arī nedaudz diētiski.

Sastāvdaļas

200 ml kefīra
4 ēdamkarotes cukura
1 ola
Šķipsniņa vaniļas
50 g sviesta
450 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 glāze augu eļļas
Pūdercukurs pēc garšas

Pagatavošana

1

Bļodiņā iesit olu, pievieno cukuru un sasildītu sviestu.

Visas sastāvdaļas maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

2

Pievieno kefīru, atkal samaisa.

Mīklai jābūt mīkstai, bet tā nedrīkst lipt pie rokām. Iespējams, būs nepieciešams mazliet vairāk miltu atkarībā no to kvalitātes un lipekļa satura.

4

Mīklu izrullē biezā kārtā uz galda, kas pārkaisīts ar miltiem.

Ņem divas glāzes ar atšķirīgu diametru un izspiež divus aplīšus.

5

Uz pannas sakarsē eļļu un cep pončikus no abām pusēm, līdz zeltaini brūni.

Gatavos pončikus jeb virtuļus liek uz papīra salvetes, lai tā uzsūktu lieko eļļu.

6

Atdzisušos pončikus pārkaisa ar pūdercukuru.

7

Kamēr virtuļi dziest, var pagatavot aromātisku tēju un uzklāt brokastu vai launaga galdu. Ja recepte iepatikās, saglabā to grāmatzīmēs!

1 komentārs

  1. Anna 05.10.2017 7:20 pm - Atbildēt

    Looti garsigi izcepu