Kartupeļi izdodas ļoti skaisti un zeltaini brūni, bet trīs veidu pipari, sīpoli, ķiploki un timiāns tos padara arī ļoti aromātiskus.
Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
½ tējkarote sāls + vārīšanai
¼ tējkarote maltu melno piparu
¼ maltu balto piparu
⅛ maltu Kajēnas piparu
¼ tējkarote kaltētu lociņu
¼ kaltētu ķiploku
⅛ tējkarote kaltēta timiāna
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
1․ Kartupeļus sagriež prāvos gabaliņos. 6–7 minūtes vāra ūdenī ar nelielu sāls daudzumu. Nolej visu šķidrumu un kartupeļus atdzesē.
2․ Sajauc sāli ar pipariem, sīpoliem, ķiplokiem un timiānu. Pārkaisa maisījumu kartupeļiem un sajauc, lai nosegtu tos vienmērīgi.
3․ Uz pannas sakarsē eļļu. Maisot apcep kartupeļus, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa no visām pusēm.
Eļļai jābūt aptuveni 2½ cm dziļai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ar sēnēm cepti kartupeļi. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata
Cepti kartupelīši ar garšaugiem un desiņām Andalūzijas gaumē
Cepti kartupelīši ar sinepju-medus mērci. + Vēl desmit lieliski ēdieni ar latviešu mīlēto tupeni
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar linsēklām. Lolitas Neimanes recepte
Lauku gaumē cepti kartupeļi ar lasīti un garšaugu mērci “Vīra sapnis”