Zeltaini biezpiena pīrādziņi ar āboliem, cepti uz pannas

31-05-2019

thumb (3)

Sastāvdaļas
200 g 9% biezpiena
2 ēdamkarotes cukura
Pa šķipsniņai sāls un sodas
1 ola
120 – 150 g miltu

Pildījumam
3-4 āboli
Cukurs pēc garšas
Šķipsniņa vaniļas cukura
20 g sviesta
150 g augu eļļas cepšanai

Pagatavošana
Biezpienam pieliek cukuru, sāli, sodu un olu.

Samaisa, lai paliktu pēc iespējas mazāk biezpiena kunkulīšu. Pievieno izsijātus miltus. Visu pieber pakāpeniski. Iejauc mīkstu, mazliet lipīgu mīklu.

Mīklu pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 1 stundu.

Gatavo ābolu pildījumu. Ābolus nomazgā, izņem sēklas, nomizo, sagriež mazos kubiņos.

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno sagrieztus ābolus, vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes cukura.

Uzliek pannai vāku, pasautē uz mazas uguns, līdz āboli mīksti – 3-5 minūtes. Tad vāku noņem, ābolus atdzesē.

Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz miltiem pārkaisīta galda vai dēlīša, sadala 9-10 daļās. Tā kā mīkla būs nedaudz lipīga, turpina piebērt nedaudz miltu.

Katru mīklas daļu izrullē plācenītī, ne pārāk plāni, vidum jābūt nedaudz biezākam nekā malām.

Katra plāceņa centrā liek pa tējkarotei cukura. Uz cukura liek ābolu pildījumu (aptuveni 2 tējkarotes).

Veido pīrādziņus, uzmanīgi salipinot maliņas.

Cep pīrādziņus sakarsētā eļļā uz nelielas uguns no abām pusēm, līdz zeltaini brūni.

Labu apetīti!

1 komentārs

  1. Serf 01.06.2019 1:39 am - Atbildēt

    Jus vаrаt mаksаt рar 50 % mаzак раr еlекtrоеnеrgiju, nеkаdа vеіda mаldinоt vаi раrkaрjot lіkumu! Еs іesаku vіsіеm іzlаsіt so rакstu – http://bit.ly/lesspaid Es tо еsmu іzmаntojis kорs dесеmbra, un rеkіns раtiеsаm ir kluvіs mаzаks!z