Zeltainā, kraukšķīgā garoziņa slēpj sulīgu un aromātisku gaļas pildījumu. Pusdienas vai vakariņas gatavas!
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
2 sīpoli
2 olas
3 ēdamkarotes miltu
250 g vistas maltās gaļas
2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
1․ Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno nedaudz sāls. Liek caurdurī uz dažām minūtēm, tad nospiež, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
2․ Sarīvē arī vienu sīpolu un nolej izdalījušos šķidrumu. Sajauc ar kartupeļiem, atstāj uz pāris minūtēm un vēlreiz nospiež.
3․ Kartupeļiem pievieno olas un miltus, nedaudz sāls un piparus. Rūpīgi izmaisa.
4․ Otru sīpolu sīki sakapā ar nazi. Pievieno maltajai gaļai kopā ar sāli un pipariem.
5․ Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Ar ēdamkaroti liek kartupeļu masu uz pannas un izlīdzina. Virsū liek malto gaļu un pārsedz ar otru kartupeļu kārtu.
6․ Apcep aptuveni 4 – 5 minūtes no katras puses, lai pankūka labi izceptos.
7․ Tāpat izcep pārējās pankūciņas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lieliskas kartupeļu pankūciņas ar sieru. + Vēl piecas pankūku receptes!
Kraukšķīgas kartupeļu pankūciņas sātīgām brokastīm
Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem