Zeltainas banānu bumbiņas. Aizlido no šķīvja vienā mirklī!

02-05-2020


Zeltainas, ne pārmērīgi saldas banānu bumbiņas ar kraukšķīgu garoziņu un mīkstu vidiņu – lielisks našķis brīvdienai. Ideāli noderēs arī pārgatavojušies banāni. Ja esi saldummīlis, pievieno arī pūdercukuru un/vai kanēli.

Sastāvdaļas

6 gatavi banāni
1 glāze piena
1 glāze miltu
Augu eļļa
Šķipsniņa sāls
Pūdercukurs pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Banānus nomizo, sablendē vai saspaida putriņā, sajauc ar miltiem un pienu.

No mīklas veido bumbiņas.

Sakarsē eļļu dziļā pannā, vislabāk – vokpannā.

Uzmanīgi, ar tējkarotes palīdzību ielaiž bumbiņas eļļā vienu pēc otras.

Apcep, līdz izveidojas zeltaina garoziņa, bet pēc tam liek uz salvetes, lai uzsūktos liekā eļļa.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Banānu kūka. Labāk gatavo uzreiz divas – viena mirklī pazudīs kārajās mutēs!

FOTORECEPTE. Pašgatavotas kokosriekstu bumbiņas – gardākas nekā “Rafaello”!

Pikantās siera bumbiņas ar krabju nūjiņām. Viens, divi gatavs!