Zaļie tomāti, pildīti ar burkāniem un pipariem. + Vēl piecas labas zaļo tomātu receptes!

12-09-2021

Lielisks veids, kā saglabāt tomātus, kas rudenī nepaspēj nogatavoties. Pildītie tomātiņi izdodas stingri, mēreni sāļi un ļoti aromātiski.

Sastāvdaļas

1 burkāns

1 asais pipars

6 – 7 daiviņas ķiploka

1 mazs pētersīļu pušķītis

1 kg zaļu tomātu

700 ml ūdens

1 ēdamkarote sāls

2 ēdamkarotes cukura

3 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Burkānus kopā ar pipariem, ķiplokiem un zaļumiem sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.

2․ Katrā tomātā izdara dziļu iegriezumu un ievieto tajā pildījumu. Uzreiz kārto tomātus tīrās burkās.

Sastāvdaļas aprēķinātas divām 1 l tilpuma burkām.

3․ Ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, uzvāra. Pievieno etiķi, noņem no uguns un lej marinādi burkās līdz pašai augšai.

4․ Katliņā ieklāj auduma salveti, liek uz tās burkas un piesedz ar vāciņiem. Pārlej ar siltu ūdeni līdz pleciņiem, pēc uzvārīšanās atstāj uz uguns 10 minūtes.

5․ Uzmanīgi izņem burkas ko katliņa, aizvāko, apgriež otrādi un atdzesē zem segas vai pleda. Atdzisušās burciņas glabā vēsā vietā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Zaļu tomātu salāti ar papriku un tomātiem ziemas krājumiem

Marinēti zaļi tomātiņi ar ķiplokiem un garšaugiem. + Vēl trīs receptes!

Zaļo tomāti salāti ar čili ziemai “Kobra”. Īsts atradums asumiņa cienītājiem!

Zaļu tomātu uzkoda ar mārrutkiem. Lieliska piedeva gaļai!

Zaļu tomātu, gurķu, paprikas un burkānu salātiņi ziemas krājumiem