Maiga, mīksta vistas fileja ar kraukšķīgu, zeltainu garoziņu – gardi! Ļoti garšo arī bērniem, īpaši kopā ar kādu iecienītu mērcīti.
Sastāvdaļas
120 g miltu
1 tējkarote sāls
Malti melnie pipari pēc garšas
2 olas
2 ēdamkarotes ūdens
250 g rīvmaizes
300 – 350 vistas krūtiņas filejas
500 ml augu eļļas
Pagatavošana
1․ Maisiņā ieber miltus kopā ar sāli un pipariem. Vairākas reizes sakrata.
2․ Olas sakuļ ar ūdeni. Rīvmaizi ieber citā bļodiņā. Var pievienot nedaudz sāls un garšvielu arī panējumā.
3․ Vistu sagriež nelielos gabaliņos. Liek maisiņā ar miltiem un sakrata, lai tie vienmērīgi pārsegtu gaļu.
4․ Pēc tam katru gabaliņu apviļā olā un rīvmaizē.
5․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Liek vistas gabaliņus vienā kārtā un apcep dažas minūtes no katras puses, līdz zeltaini brūnus.
Eļļai jābūt vismaz 5 cm augstumā.
6․ Gatavos nagetos liek uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu lieko eļļu.
Labu apetīti!
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS
Vistas filejas nageti mājas gaumē. FOTORECEPTE
Vistas nageti dietologa Dikāna gaumē