Vistas fileja izdodas kraukšķīga un neparasta. Mandeles piešķir riekstu garšu, bet nenomāc gaļas garšu un aromātu. Ieteicam pasniegt ar sulīgiem dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas
800 g vistas krūtiņas filejas
Sāls pēc garšas
200 g mandeļu
3–4 ēdamkarotes miltu
2 olas
Augu eļļa pēc garšas
Pagatavošana
1․ Vistas fileju sagriež 5 – 7 cm biezos gabalos. Pārkaisa ar sāli no abām pusēm. Izdaudza ar virtuves āmuriņu vai naža muguru.
2․ Mandeles sasmalcina. Ņem trīs dziļus šķīvjus. Vienā ieber miltus, otrā – mandeles, trešajā – viegli sakultas olas.
3․ Katru filejas gabaliņu apmērcē vispirms miltos, pēc tam – olā un tad mandeļu gabaliņos. Cep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Kapātas vistas filejas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!
Šodien pusdienās vistas fileja kukurūzas pārslās. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Vistas fileja pašgatavotā ananasu mērcē. + Vēl desmit idejas vistas gaļas ēdieniem!
Ar spinātiem un trīs veidu sieru pildīta vistas fileja. + Vēl piecas receptes!
Vistas filejas salmiņi ar brokoļiem un riekstiem. + Vēl pieci lieliski vistas filejas ēdieni!