Vistas filejas klopši riekstu panējumā. + Vēl piecas lieliskas vistas ēdienu receptes

07-08-2022

Vistas fileja izdodas kraukšķīga un neparasta. Mandeles piešķir riekstu garšu, bet nenomāc gaļas garšu un aromātu. Ieteicam pasniegt ar sulīgiem dārzeņu salātiem.

Sastāvdaļas

800 g vistas krūtiņas filejas

Sāls pēc garšas

200 g mandeļu

3–4 ēdamkarotes miltu

2 olas

Augu eļļa pēc garšas

Pagatavošana

1․ Vistas fileju sagriež 5 – 7 cm biezos gabalos. Pārkaisa ar sāli no abām pusēm. Izdaudza ar virtuves āmuriņu vai naža muguru.

2․ Mandeles sasmalcina. Ņem trīs dziļus šķīvjus. Vienā ieber miltus, otrā – mandeles, trešajā – viegli sakultas olas.

3․ Katru filejas gabaliņu apmērcē vispirms miltos, pēc tam – olā un tad mandeļu gabaliņos. Cep eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Kapātas vistas filejas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!

Šodien pusdienās vistas fileja kukurūzas pārslās. + Vēl piecas lieliskas receptes!



Vistas fileja pašgatavotā ananasu mērcē. + Vēl desmit idejas vistas gaļas ēdieniem!

Ar spinātiem un trīs veidu sieru pildīta vistas fileja. + Vēl piecas receptes!

Vistas filejas salmiņi ar brokoļiem un riekstiem. + Vēl pieci lieliski vistas filejas ēdieni!