![](https://www.dzivei.lv/wp-content/uploads/2025/02/chicken-breast-fillet-2215709_1280.jpg)
Foto – Pixabay
Pēc šīs receptes fileju var gatavot uz pannas, cepeškrāsnī vai pat uz grila.
Gatavošanas laiks
Kopā 2 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 10 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Vistas krūtiņas fileja 4 gabali
Ķiploki 4 daiviņas
Augu eļļa 80 ml
Svaigi spiesta laima sula 120 ml
Malti baltie pipari pēc garšas
Var pievienot dilles
Pagatavošana
1․ Pārgrieziet krūtiņas gareniski uz pusēm. Ietiniet plēvē vai maisiņā un viegli izklapējiet no abām pusēm, lai izlīdzinātu biezumu.
2․ Izspiediet ķiplokus caur presi. Sajauc ar eļļu, laima sulu, pipariem un smalki sagrieztām dillēm.
3․ Pārlej vistas gaļu ar marinādi un samaisa, lai tā vienmērīgi pārklājas. Pārsedz ar vāku vai plēvi un atstāj marinēties ledusskapī uz pusotru stundu.
4․ Izņemiet fileju no marinādes. Cep uz pannas, cepeškrāsnī vai uz grila dažas minūtes no katras puses.
5․ Pasniedzot viegli pārkaisa ar sāli.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Šodien vakariņās: karamelizēta vistas fileja ar ķiplokiem. + Vēl piecas receptes!
Vistas filejas klopši riekstu panējumā. + Vēl piecas lieliskas vistas ēdienu receptes
Kapātas vistas filejas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!
Vistas fileja pašgatavotā ananasu mērcē. + Vēl desmit idejas vistas gaļas ēdieniem!
Ar spinātiem un trīs veidu sieru pildīta vistas fileja. + Vēl piecas receptes!