Sastāvdaļas
1 glāze rīsu
4 vistas stilbiņi
1 sīpols
1 burkāns
1 tomāts
1 paprika
1 bundžiņa zaļo zirnīšu
1 bundžiņa kukurūzas
2 daiviņas ķiploka
1,2 – 2 glāzes ūdens vai buljona
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
Vistu ierīvē ar garšvielām un sāli.
Sakarsē uz pannas augu eļļu un apcep tajā prāvus vistas stilbiņus līdz zeltainai garoziņai, liek uz šķīvja.
Sīki sagriež sīpolu, saspiež ķiplokus. Papriku un tomātu sagriež kubiņos.
Apcep sīpolu un burkānus, līdz caurspīdīgi. Pievieno papriku, tomātus un ķiplokus, sautē 5 minūtes.
Pēc tam pie dārzeņiem ielej ūdeni vai buljonu, ieber rīsus. Samaisa, pieliek sāli, ļauj uzvārīties.
Sautē aptuveni 25-30 minūtes.
Septiņas minūtes līdz šī laika beigām pievieno pie dārzeņiem kukurūzu un zirnīšus. Periodiski samaisa.
Pēc vajadzības pievieno vēl šķidrumu.
Beigās pievieno vistu rīsiem, uzliek vāku un uz lēnas uguns sutina vēl 10 minūtes.
Labu apetīti!