Sastāvdaļas
Laiks: 60 minūtes
190 g ūdens
8 g rauga
15 g sviesta
265 g miltu
Pūdercukurs pārkaisīšanai
30 g cukura
¼ tējkarote sāls
1 ola
Pagatavošana
1. Sajauc miltus, ūdeni, cukuru un olu. Pievieno sāli, raugu un sviestu, iejauc mīklu.
2. Mīklu pārsedz ar dvieli, ļauj nostāvēties aptuveni 4 stundas. Laiku pa laikam nedaudz pamīca.
3. No mīklas veido bumbiņas un liek siltā vietā uz pāris minūtēm.
4. No bumbiņām veido virtulīšus.
5. Friterī sakarsē augu eļļu. Apcep virtuļus zeltaini brūnus.
6. Cukuru var sablendēt – iznāks lielisks pūdercukurs!
7. Pārkaisa gatavos virtuļus ar pūdercukuru.
Labu apetīti!