Sastāvdaļas
Uz 1 kg sarkano vai rozā vīnogu 1 kg cukura; 1 glāze ūdens; 1 tējkarote vaniļas cukura un 1 tējkarote citronskābes.
LASI VAIRĀK: PLŪMJU IEVĀRĪJUMS MULTIKATLĀ
Pagatavošana
Vīnogas nomazgā, pārlasa, noņem kātiņus.
Katlā sakarsē ūdeni, pieber cukuru, vāra sīrupu, tajā liek ogas.
Vīnogas 30 minūtes notur sīrupā, pēc tam 2-3 paņēmienos vāra ievārījumu, katru reizi vārot uz minimālas uguns 5-7 minūtes.
LASI VĒL: PIKANTS ĀBOLU IEVĀRĪJUMS
Pēc 6-8 stundām visu atkārto.
Izdodas veselas, skaistas ogas – ievārījums nav pārvārīts, smaržīgs un caurspīdīgs kā dzintars.
Pēc vārīšanas noņem putas un uzpeldējušās vīnogu sēkliņas, minūti pirms vārīšanās beigām pieber vaniļas
cukuru un citronskābi, salej ievārījumu sterilās burkās un aizvāko.
Kā pārbaudīt vīnogu ievārījuma gatavību: ievārījums gatavs, ja ogas neuzpeld un kļuvušas caurspīdīgas, bet sīrupa lāsīte neizplūst pa šķīvi.
Labu apetīti!