Biezs, mēreni salds un aromātisks džems no sulīgām ogām ziemas aukstumā atsauks atmiņā karsto vasaru.
Sastāvdaļas
4 kg vīnogu
500 g cukura
Pagatavošana
1․ Vīnogas noskalo tekošā ūdenī un noņem zariņus. Saliek katliņā un saspaida, lai nepaliktu veselas ogas. Sajauc ar cukuru.
2․ Liek uz plīts, ļauj uzvārīties un vāra uz mērenas uguns 45 – 60 minūtes. Periodiski samaisa, noņem putas.
3․ Noņem no uguns, nedaudz atdzesē un izberž caur sietu.
4․ Iegūto masu sakarsē un vāra uz mērenas uguns, līdz apjoms samazinājies aptuveni trīs reizes.
5․ Gatavo ievārījumu liek sterilizētās burkās. Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ābolu un bumbieru ievārījums ar brūklenēm. Lielisks arī ar gaļas ēdieniem!
Ērkšķogu un zemeņu ievārījums. + Vēl trīs receptes!
Burkānu ievārījums – garšīgs un arī veselīgs/+ Zaptīšu pavārgrāmata!