
Foto – Pixabay
Iespējams, visvienkāršākā gurķu sālīšanas metode – un kas par to? Izdodas ļoti garšīgi, kraukšķīgi gurķīši!
Sastāvdaļas
Tīrās, sterilizētās 3 l burkās liek:
Mārrutka, ķirša, upeņu lapas
Diļļu zariņus
Pa 5 daiviņām ķiploka.
Pagatavošana
1. Katrā burkā ieber pa 100 g sāls un cukura ( 4 ēdamkarotes cukura 10 tējkarotes sāls).
2. Pilda burkas ar gurķiem un pārlej ar aukstu ūdeni. Aizvāko ar polietilēna vāciņiem, liek aukstā, vēsā vietā (piemēram, pagrabā).
Gurķi būs gatavi pēc 3 mēnešiem, bet glabāsies līdz pavasarim.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!