Vienkāršākā gurķu sālīšanas recepte “Slinkais vasarnieks” + Vēl piecas receptes!

12-07-2020

Foto – Pixabay


Iespējams, visvienkāršākā gurķu sālīšanas metode – un kas par to? Izdodas ļoti garšīgi, kraukšķīgi gurķīši!

Sastāvdaļas
Tīrās, sterilizētās 3 l burkās liek:

Mārrutka, ķirša, upeņu lapas

Diļļu zariņus

Pa 5 daiviņām ķiploka.

Pagatavošana
1. Katrā burkā ieber pa 100 g sāls un cukura ( 4 ēdamkarotes cukura 10 tējkarotes sāls).

2. Pilda burkas ar gurķiem un pārlej ar aukstu ūdeni. Aizvāko ar polietilēna vāciņiem, liek aukstā, vēsā vietā (piemēram, pagrabā).

Gurķi būs gatavi pēc 3 mēnešiem, bet glabāsies līdz pavasarim.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. SĀLĪTI TOMĀTI AR GURĶIEM

2. GURĶĪŠI KANĀDIEŠU GAUMĒ

3. GURĶĪŠI AR CITRONSKĀBI

4. GURĶĪŠI ČEHU GAUMĒ

5. PIKANTI GURĶĪŠI “PIPARIŅŠ”