Viegls un maigs mājas siers. Trīs receptes

08-12-2019

siers4


Sastāvdaļas
500 g liesa graudainā biezpiena
0,5 glāzes 2,5% piena
½ olas
5 g (1 tējk.) sviesta
¼ tējkarote sodas
0,5 tējkarote smalkā sāls
1 tējkarote augu eļļas formas ieziešanai

Pagatavošana
Biezpienu liek katliņā, pārlej ar pienu un liek uz mazas uguns.

Periodiski maisot, vāra 10-15 minūtes. Pēc uzviršanas vāra 10 minūtes.

Ieliek masu sietā, lai notecētu visas sūkalas.

Nosusināto biezpienu liek atpakaļ katliņā, pievieno sviestu, olu, sāli, sodu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. Kad masa izkususi, kļuvusi gluda un staipīga, vāra vēl 5 minūtes.

Formu ieziež ar augu eļļu un pārliek tur karsto siera masu.

Atdzesē, tad pārliek ledusskapī pilnīgai sastingšanai.

Var pievienot garšaugus vai zaļumus!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Garšo kausētais siers “Dzintars”? Vari pagatavot to arī mājās!

Pašgatavots siers ar zaļumiem. Šo recepti vērts izmēģināt!

Pašu gatavots Adigejas siers. Pievieno piparus vai kaltētus tomātus!