No šampinjoniem var pagatavot ne tikai gardus salātus un marinādes, bet arī aromātisku un diētisku šašliku, kas rotās ikvienu galdu.
Šampinjoni ir ideāli piemēroti, jo tiem ir kompakta cepurīte un stingrs kātiņš, turklāt tie labi izskatās arī gatavā veidā. Uzverot uz iesmiņa sēnes nesadrūp. Turklāt tie ir ļoti pieejami – var nopirkt jebkurā veikalā.
Marinādi var veidot visnotaļ vienkāršu, izvēloties garšaugus un garšvielas, etiķi un eļļu. Ja to būs par daudz, vairs nebūs jūtama sēņu askētiskā garšas harmonija. Ja vēlies ātrāku variantu, sēnes iepriekš nemarinē – vienkārši apslaka ar marinādi un liek cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas
1 kg šampinjonu
4 sīpoli
50 g augu eļļas
30 g ābolu etiķa
Zaļumi, garšaugi, sāls
Pagatavošana
Sēnes nomazgā un liek dziļā traukā.
Sīpolus sagriež gredzenos, apvieno ar sēnēm.
Pievieno sāli, eļļu, etiķi, garšvielas, samaisa.
Trauku ar sēnēm liek ledusskapī uz 2 stundām.
Sēnes un sīpolu gredzenus uzdur uz nelieliem iesmiņiem, var izmantot arī koka kebabu iesmiņus.
Iesmiņus liek caurspīdīgā cepšanas maisiņā, to aizsien.
Var cept arī tāpat, bet tad rezultāts būs sausāks, sēnes var sačokuroties un kļūt pārāk tumsās.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Pasniedz karstu!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Īsta gruzīnu šašlika recepte. + Desmit citas šašlika receptes sezonas iedvesmai!
Liepziedos marinēts cūkgaļas šašliks. Tas tik ir numurs!
Šašliks medus marinādē. Sezona klāt!
Viegli pikanta ķiploku marināde cepamgaļai
Maltās gaļas šašliciņi ar kārtaino mīklu. Ideja neparastai maltītei
Dārzeņu uzkodiņa “Kamēr gaidām gaļu”. + 5 grila ēdienu receptes!
Mājas šašliks “ziemas stilā” bez oglēm un grila. Toties burkā!