Sastāvdaļas
500 g kabaču
2 burkāni
80 g mannas
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
3 tējkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote zaļumu
250 ml ūdens
Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
Notīrītus kabačus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno sāli un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam nospiež šķidrumu.
Sasmalcina sīpolu un ķiploku.
Sīpolu un ķiploku apcep uz pannas ar 2-3 tējkarotēm olīveļļas zeltaini brūnus.
Pielej ūdeni vai buljonu un ļauj uzvārīties. Pastāvīgi maisot, lēnām pieber mannas putraimus un vāra 3 minūtes, līdz sabiezē.
Noņem no uguns un atdzesē.
Sarīvē burkānus uz smalkas rīves.
Sajauc mannu, burkānus, kapātus zaļumus un nospiestus kabačus, pievieno garšvielas pēc vēlēšanās.
Veido kotletītes un kārto uz pergamenta papīra.
Cep 180 grādos 30 minūtes zeltaini brūnas.
Padoms. Ja esi atgriezusies no sēņošanas, sīki sagrieztas sēnes vari apcept kopā ar sīpoliem un ķiploku. Iznēks vēl garšīgāk!
Labu apetīti!