Vieglā siera kūciņa ar apelsīniem. Bez cepšanas!

15-01-2018

deserts1


Piedāvājam pagatavot vieglu un garšīgu sierra kūciņu bez cepšanas, procesā var iesaistīt arī bērnus – tik vienkārši tas ir!

Sastāvdaļas
200 g cepumu vai nesāļu krekeru
100 g kausēta sviesta
400 g saldkrējuma siera
3 ēdamkarotes cukura
400 g iebiezināta piena
2 ēdamkarotes apelsīnu miziņu
250 ml apelsīnu sulas
1/2 tējkarote apelsīnu ekstrakta
50 g pūdercukura
250 ml saldā krējuma

Pagatavošana

Sajauc sasmalcinātus krekerus, sviestu un divas ēdamkarotes cukura.

Pannā ieklāj foliju un vienmērīgi izklāj krekeru, sviesta un cukura masu tās apakšā

Liek pannu ledusskapī, līdz maisījums pilnībā sastindzis.

Dziļā bļodā sakuļ saldkrējuma sieru, iebiezināto pienu un vienu ēdamkaroti cukura.

Siera masai pievieno apelsīnu miziņas, sulu, ekstraktu un visu rūpīgi sakuļ.

Ņem vēl vienu dziļu trauku, un tajā sakuļ pūdercukuru ar saldo krējumu.

Pievieno šo masu traukā ar siera maisījumu un visu kārtīgi samaisa.

Izņem no ledusskapja pannu ar krekreu pamatni, pārlej ar pagatavoto krējuma-siera masu.

Liek desertu ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.