Vieglā “Napoleona” tortīte. + Vēl piecas receptes!

30-01-2021

Mīklu nevajadzēs gatavot no nulles, pietiks izkaltēt gatavās, plānās lavaša loksnes cepeškrāsnī.

Līdzīgu klasiskajam “Napoleonam” desertu padara tieši vārītais krēms. Tieši pateicoties tam, šī versija arī izdodas maiga un garšīga.

Sastāvdaļas

1 l piena

250 g cukura

3 olas

90 g miltu

30 g cietes

200 g sviesta

6 plānas lavaša loksnes

Pagatavošana

1․ Katliņā sajauc un sasilda pienu un pusi cukura. Šķidrumam jākļūst karstam, bet to nedrīkst uzvārīt.

2․ Olas un atlikušo cukuru sakuļ ar mikseri, lai izveidotos gaisīga masa.

3․ Pievieno miltus un cieti, sakuļ vēlreiz, lai nepaliktu kunkuļi.

4․ Pielej aptuveni 100 ml karsta piena, rūpīgi izmaisa. Atkārto vēlreiz.

5․ Pārlej maisījumu katliņā ar atlikušo pienu. Pastāvīgi maisot, vāra uz nelielas uguns burtiski vienu
divas minūtes līdz sabiezē. Atdzesē.



6․ Sasildītu sviestu sakuļ ar mikseri. Jāiznāk gaiša, gaisīgai masai.

7․ Pa daļām pielej atlikušo masu un sakuļ viendabīgā maisījumā.

8․ Katru lavašu sagriež vairākos vienāda lieluma taisnstūros vai kvadrātos

Tortes formu un lielumu izvēlies pēc vēlēšanās.

9․ Vienā kārtā liek uz pannas vairākas sagataves. Pusotru divas minūtes pakarsē līdz 200 °С uzkarsētā
cepeškrāsnī.

10. Tāpat dara ar pārējām sagatavēm un atgriezumiem. Atgriezumi noderēs rotāšanai. Atdzesē.

11․ Atgriezumus sasmalcina blenderī ne pārāk sīkās drupačās.

12․ Uz šķīvja liek pirmo pamatni un pārziež ar krēmu. Tāpat atkārto ar visām tortes kārtām. Virspusi
pārziež ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar drupatām.

13․ Gatavo desertu atstāj ledusskapī uz 5–7 stundām, lai krēms iesūktos.

14․ 20–30 minūtes pirms pasniegšanas izņem “Napoleonu” no ledusskapja.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

“Napoleona” kūka bez cepšanas. + Vēl trīs “napoleonu” receptes!

“Slinkais Napoleons”. + Vēl trīs slavenās kūkas receptes – saldas un sāļas!

Sāļais “Napoleons” ar sieru un sēnēm. Lieliska uzkoda, uzņemot ciemiņus!

Sena kūkas “Napoleons” recepte. Iespējams, arī pati vienkāršākā!

“Napoleons” ar iebiezinātā piena krēmu. Nesalīdzināma pašcepta tortīte!