Kūciņas, ko Latvijā parasti dēvē par vēja kūkām, bet itāļi sauc par profiteroli, gatavo no plaucētas mīklas.
Sastāvdaļas 10 porcijām
1/4 tējkarotes sāls
110 g sviesta
1 glāze ūdens
4 olas
1 glāze miltu
300 g saldā krējuma sakulšanai
200 g šokolādes
Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Cepšana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes
Katliņā ielej ūdeni, ļauj uzvārīties, pievieno sviestu, izkausē. Pieber miltus un sāli, pastāvīgi
maisot, karsē mīklu vairākas minūtes, kamēr masa sāk savilkties bumbā.
Pārliek mīklu bļodā, ļauj nedaudz atdzist, pēc tam pa vienai pievieno olas.
Ar tējkaroti liek mīklu uz pannas. Kad visa izlietota cepeškrāsnī cep 220 grādu karstumā 20-25 minūtes.
Pa to laiku sakuļ saldo krējumu, kūciņas atdzesē. Var no sāniem sabakstīt, lai izplūstu karstais gaiss un kūciņas nesaplaktu.
Pēc tam rūpīgi iegriež plakaniski un pilda ar krēmu.
Pārlej ar kausētu šokolādi.
Padoms!
Šīs kūciņas var pārvērst elegantā uzkodā aukstajam galdam, pildot tās ar salātiem, piemēram, krabju nūjiņu salātiem, vai pagatavot pildījumu no sēnēm, kūpināta laša vai siera.