Vārīts krēms dažādu gardumu uzburšanai

21-01-2018

krems


Lai pagatavotu šo lielisko krēmu, sagatavo olu un piena maisījumu un atsevišķi saputo saldo krējumu.

Olas vai tikai olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz rodas viendabīga masa, un maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu.

Katlu liek ūdens peldē un maisot silda, neļaujot maisījumam vārīties (silda līdz aptuveni 70 – 80 grādiem), kamēr maisījums iegūst bieza krējuma konsistenci.

Gatavā maisījumā ielej izšķīdinātu, izkāstu želatīnu, ieber vaniļas cukuru un izmaisa.

Iepriekš atdzesēto saldo krējumu saputo aukstumā, līdz rodas biezas putas, pēc tam maisot pakāpeniski pielej līdz istabas temperatūrai atdzesētu olu-piena maisījumu.

Salej veidnītēs un atdzesē.

Sastāvdaļas
250 g saldā krējuma
3-4 ēdamkarotes smalkā cukura
100-150 g piena
1 ola vai 2 olu dzeltenumi
10-12 g želatīna
¼ paciņas vaniļas cukura.