Vai rabarberi vasaras otrajā pusē kļūst “indīgi”? + Kā pareizi uzglabāt mazdārziņu ražu

27-06-2022

Foto – Pixabay


Pastāv uzskats, ka vasaras otrajā pusē rabarberu lapās uzkrājoties kalcija oksalāts, viela, kura veicina nierakmeņu veidošanos. Tas notiek tikai vecajās lapās, savukārt, regulāri vācot no jauna ataugušās lapas, šī viela nepaspēj izveidoties. Intensīva lapu novākšana aizkavē arī ziednešu veidošanos.

VAIRĀK LASI GRĀMATĀ “DĀRZA DARBI GADALAIKOS”!



RABARBERU RECEPTES

Rabarberu plātsmaize ar balto šokolādi. Vasaras sākuma hits!

Rabarbers blondu matu spožumam; padara gaišākus pelēcīgus matus. Recepte

Ražas novākšana mazdārziņā
Mazdārzā ražu vāc tūlītējam patēriņam, bet, ja grib saglabāt to vairākas dienas, jācenšas atdzesēt lauka dārzeņus līdz +8 o C (dažus produktus atdzesē ar aukstu
ūdeni, citus uz ilgāku laiku ievieto vēsā pagrabā). Jo lielāki ir kabači, jo zemākā temperatūrā tie jāuzglabā (pat 6–8 o C).

Ziedkāpostus 1–2 o C var uzglabāt divas trīs nedēļas, bet labāk ir sasaldēt saldētavā.

Gurķus, tomātus un papriku labāk uzglabāt 10–14 o C, bet ne visus kopā.

Etilēna jutīgās kultūras — gurķi, salāti, zaļumi, Pekinas, ziedu un galviņu kāposti, brokoļi, kabači — jāuzglabā atsevišķi no etilēnu izdalošiem produktiem — tomātiem, banāniem, ziediem, āboliem, ogām.

Vasaras vidū etilēna jutīgie produkti slikti vēdināmās telpās pārlieku augstā temperatūrā ļoti ātri bojājas.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Kas jādara ar pazarēm, kas – ar lapām. Knifiņi varenai gurķu un tomātu ražai!

Kā iegūt lielisku tomātu ražu. Trīs kļūdas, kuras nepieļaut audzēšanā!