Uzkodu torte ar spinātiem un mazsālītu lasi. Tas tik ir meistarstiķis!

07-03-2024

Ekrānuzņēmums

Skaista uzkoda no nesaldināta biskvīta ar siera krēmu un viegli sālītu zivi.

Gatavošanas laiks

Kopā 4 st.

Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 30 min.

Porciju skaits 4



Sastāvdaļas

Saldēti spināti 140 g

Olas 4 gab.

Sāls 1½ tējk.

Augu eļļa 145 ml

Cepamais pulveris 2 tējk.

Milti 300 g

Piens 100 ml

Biezpiens 400 g

Krējuma siers 200 g

Krējums ar 33 % tauku saturu 200 ml

Viegli sālītas sarkanās zivis 300 g

Var pievienot garšaugus

Olas pēc garšas

Dārzeņi pēc garšas




Pagatavošana

1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Apaļas cepšanas formas dibenu izklāj ar pergamentu.

2․ Notīriet spinātus. Sadalīt 3 olas baltumos un dzeltenumos.

Spinātus iepriekš atkausē un izspiež šķidrumu.

3․ Ar mikseri saputo baltumus un 1 tējkaroti sāls līdz mīkstām putām.

4․ Atsevišķi sakult dzeltenumus, spinātu krēmu un 100 ml augu eļļas.

5․ Dzeltenumiem pievieno 180 g miltu un pusi cepamā pulvera. Ar lāpstiņu uzmanīgi iemaisa baltumus.




6․ Ielej mīklu formā un cep apmēram 40 minūtes. Atdzesē un sagriež gareniski divās kūciņās.

Pārbaudiet gatavību ar zobu bakstāmo: tam jāiznāk no mīklas tīram.

7․ Otrajam cepumam sajauc 120 g miltu un atlikušo cepamo pulveri.

8․ Iejauc olu un sāli, izveidojot gaisīgu masu. Neizslēdzot mikseri, plānā strūklā ielej 45 ml augu eļļas. Porcionāli iejauc miltu maisījumu, pārmaiņus ar pienu.

9․ Tīras formas dibenu izklāt ar pergamentu. Izklājiet mīklu un cepiet apmēram 20 minūtes. Atdzesē.

10․ Krēma pagatavošanai ar mikseri saputo abu veidu sieru un auksto krējumu. Zivis smalki sasmalcina.

11․ Vienu spinātu garoziņu apsmērē ar daļu krējuma, pārklāj ar pusi no zivīm.

12․ Uzliek virsū balto garoziņu un pārklāj to ar krēmu un pildījumu. Pārklāj ar otru zaļo plāceņu. Ielieciet ledusskapī uz 1 stundu.

13․ Apsmērē kūkas virsu un sānus ar atlikušo krēmu. Dekorēšanai izmantojiet sasmalcinātus garšaugus, vārītas olas un dārzeņus vai citas sastāvdaļas pēc savas gaumes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Siļķe kažokā kā uzkodu torte. + Vēl piecas populāro salātu receptes!

Siļķu torte – pārsteidz ciemiņus! + Vēl trīs sāļās tortītes

Lepna sāļā torte ar lasi vai foreli. Svētku galda rota!

Kārtainā tortīte ar svaigu gurķi. + Vēl trīs sāļās tortes!