Upeņu ievārījums bez sēkliņām. + Vēl piecas labākās upeņu receptes ziemai!

11-07-2023

Ekrānuzņēmums

Ziemai gatavotais ievārījums iznāks biezs, līdzīgs želejai.

Gatavošanas laiks
Kopā: 40 min.
Aktīvais: 40 min.
Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas

Upenes 1 kg

Ūdens 500 ml

Želejējošais cukurs 800 g

Pagatavošana

1․ Nomazgā upenes un ieber tās katliņā. Piepildiet ar ūdeni, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet 3 minūtes.

2․ Noņem no karstuma. Ogas sasmalcina ar smalcinātāju un izspiež caur sietu, kas izklāts ar divām marles kārtām.

3․ Ielej sulu katliņā un pievieno cukuru. Maisot, uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Notīriet putas un vāriet 10 minūtes.

4․ Ielej ievārījumu sterilizētās burkās un aiztaisi ar vāciņiem. Apgriež, aizver un atdzesē. Uzglabāt vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Svaigais upeņu ievārījums. Bez karsēšanas!



Ļoti vienkārša upeņu želeja-džems. + Vēl trīs labas upeņu receptes!

Ātrais aveņu ievārījums. Gatavs piecās minūtēs!

Vienkārša upeņu zaptīte ziemas krājumiem