
Ekrānuzņēmums
Ābolu majonēze nav tikai mērce, tas ir īsts kulinārijas mākslas darbs. Ar saldskābo un skābo ābolu garšu un maigo tradicionālās majonēzes tekstūru šis produkts kļūst par lielisku kombināciju dažādiem ēdieniem.
Neskatoties uz to, ka tās radīšanas vēsturei nav skaidri noteiktu sakņu, ābolu majonēze ir eksperimentu rezultāts, kuru mērķis ir bagātināt pazīstamo mērci ar jaunām gastronomiskām nokrāsām. Rsute.ru rakstā publicējam ātru mērces recepti visiem gadījumiem.
Ātra ābolu majonēzes recepte
Šīs mērces galvenās sastāvdaļas ir svaigi zaļi āboli vai ābolu biezenis, augu eļļa, etiķis vai citronu sula, sinepes un olu dzeltenumi.
Turklāt receptē var iekļaut dažādas garšvielas un piedevas, lai piešķirtu katram ēdienam personisku noskaņu. Ābolu majonēzes garša ir unikāla: augļu saldums harmoniski savienojas ar pikantām notīm, radot perfektu līdzsvaru starp saldumu un skābumu.
Ābolu majonēzes pagatavošana neprasa daudz pūļu un aizņem minimālu laiku. Tikai daži soļi, un mērce ir gatava lietošanai:
Ābolu biezeņa pagatavošana. Lai to izdarītu, nomazgājiet un cepiet zaļos ābolus mizā 180 grādos pēc Celsija aptuveni 30 minūtes. Pēc tam atdaliet tos no mizas un ar iegremdējamo blenderi saputojiet, līdz tie kļūst gludi un bez gabaliņiem.
Sastāvdaļu pievienošana. Iegūtajam biezenim pievieno sinepes, citronu sulu, kurkumu, sāli un piparus. Var eksperimentēt ar citām garšvielām atbilstoši savai gaumei.
Pievieno eļļu. Maisījumā pakāpeniski ielej augu eļļu, nemitīgi maisot. Turpiniet maisījumu sakult, līdz visas sastāvdaļas ir pilnībā sajaukušās.
Gatavs lietošanai: ielejiet majonēzi mērces traukā vai burkā ar vāciņu un uzglabājiet ledusskapī līdz vienai nedēļai.
Mērces priekšrocības un pielietojums visiem gadījumiem
Papildus izsmalcinātajai garšai un aromātam ābolu majonēzei ir arī ievērojamas labvēlīgas īpašības veselībai. Āboli ir šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots, un augu eļļas izmantošana nodrošina veselīgus taukus.
Daļas tauku sastāvdaļu aizstāšana ar fruktozi palīdz samazināt mērces kaloriju daudzumu salīdzinājumā ar tradicionālo majonēzi, padarot to pievilcīgāku tiem, kas uzrauga savu uzturu.
Pateicoties tās daudzpusībai, ābolu majonēze ir piemērota ne tikai kā mērce viegliem dārzeņu salātiem, bet arī kā lielisks papildinājums pamatēdieniem. To var izmantot kā izsmalcinātu mērci zivju vai gaļas delikatesēm, kā arī kā pamatu saldo desertu mērcēm. Neierobežotās iespējas eksperimentēt ar šo mērci paver jums veselu gastronomisko iespēju pasauli.
LASI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Oriģināla olu mērce, kas aizstās pirkto majonēzi. + Vēl piecas mājas mērču receptes!
Pašgatavota ķiploku mērcīte. Daudz labāka par jebkuru majonēzi!
Viltotā majonēze. Garda mērcīte, kas neskādēs arī tievētājiem
Receptē paredzēta majonēze? Vai aizstāt ar “tievo mērcīti”!