Trīs sildošas receptes rudenīgām maltītēm: polenta, minestrone, “piena ragū”

15-11-2016

Teicienu – viss ģeniālais ir vienkāršs – var attiecināt teju uz jebkuru dzīves situāciju, tai skaitā arī uz maltītes gatavošanu. Viss slēpjas ierastu produktu neierastā apvienojumā, tāpēc, lai atvieglotu ikdienu, veikalu tīkls “Mego” piedāvā trīs receptes, kurās izmantoti veikalu plauktos viegli pieejami produkti.

Jāpiebilst, ka receptes sagudrot palīdzēja “IBM ChefWatson”, tehnoloģiju kompānijas IBM radītais kognitīvās gatavošanas rīks. Kā tas strādā? Jūs piedāvājiet Šefpavāram Vatsonam produktus, savukārt IBM mākslīgā intelekta pavārs piedāvās recepšu versijas. Jāteic gan, visi norādītie daudzumi ir aptuveni – tāpēc gatavošanas gaitā jāseko līdzi, jāvadās pēc garšas izjūtas un veselā saprāta.

“Šo recepšu pamatā ir produkti, kuri piedalās arī “Mego” lielajā rudens loterijā, tādējādi ikviens vēl teju līdz novembra beigām var nošaut divus zaķus uzreiz – gan pagatavot neierastu maltīti, gan, iespējams, tikt pie kādas balvas vai pat pie automašīnas,” sacīja “Mego” mārketinga vadītājs Aleksandrs Afanasjevs.

Zema tauku satura jogurta polenta
jogurta-polenta

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Nepieciešamie produkti:
1 ¼ krūzes zema tauku satura jogurta (der dabīgie jogurti, piemēram, “Lakto” utt)
3 krūzes vistas buljona
¾ krūzes polentas vai citu miltu pēc izvēles
1 puravs – sasmalcināts
1 ¼ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
1 ķiploka daiva sasmalcināta
melnie pipari
košera sāls

Pagatavošana
Sakarsējiet krāsni līdz 325 grādiem. Cepamajā traukā samaisiet pētersīļus, puravus, ķiploka daiviņu, polentu, jogurtu un buljonu, uzkaisiet košera sāli un melnos piparus. Apklājiet foliju un cepiet 60-75 minūtes bez maisīšanas. Pēc nepieciešamības polentu var vēl atšķaidīt ar vistas buljonu.



Lasīt tālāk: 1 2 3