
Foto – Pixabay
Kartupeļu šķēlītes ar ķiplokiem
Nepieciešams: 1 kg jauno kartupeļu 220 ml majonēzes, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote sviesta, 1 tējkarote sasmalcinātu ķiploku, zaļumi
Kartupeļus notīra un sagriež šķēlītēs. Bļodiņā sajauc sviestu, eļļu un ķiplokus. Vispirms kartupeļus samaisa ar iegūto maisījumu, tad liek uz cepešpannas un 20 minūtes cep cepeškrāsnī. Kad gatavi, apkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar majonēzi.
Kartupeļu virums
Nepieciešams: 3–4 kartupeļi, 1 litrs ūdens, 1 sīpols, 1–2 ēdamkarotes tomātu pastas, sāls un pipari pēc garšas
Kartupeļus notīra, novāra un saspaida biezenī. Pievieno sīki sagrieztu apceptu sīpolu un tomātu pastu.
Iegūto masu atšķaida ar karstu vārītu ūdeni vai buljonu, kurā tika vārīti kartupeļi. Kā pēdējos pievieno sāli, piparus un zaļumus.
Ragū
Nepieciešams: 1 kg jauno kartupeļu, 100 g jauno burkānu, 1 sīpols, 2 glāzes svaigu zaļo zirnīšu, 1 ēdamkarote miltu, 80 g sviesta, sāls, lauru lapa
Sīpolu un burkānus sīki sagriež, liek uz karstas pannas un ļauj izkarst. Tad pievieno miltus un apcep zeltainus.
Pēc tam pieliek nomizotus nelielus nesagrieztus kartupeļus, zaļos zirnīšus, sāli un lauru lapas.
Visu aplej ar karstu ūdeni, lai šķidrums pārklātu dārzeņus, un sautē slēgtā traukā uz lēnas uguns, līdz kartupeļi mīksti.