Gatavojaties uzņemt ciemiņus, vēlaties izrotāt svētku galdu ar kaut ko neparasti garšīgu vai tikai ar prieku pavadīt nedēļas nogali? Torte “Milka” noderēs vienmēr. Gatavošana neprasa īpašu piepūli vai sarežģītas sastāvdaļas, un rezultāts ir iespaidīgs.
Biskvīta pagatavošanai nepieciešams: karsts ūdens – 4 ēdamkarotes, cepšanas pulveris (irdinātājs) – 1 tējkarote; kakao – 3 ēdamkarotes; cukurs – 4 ēdamkarotes, olas – 4 gab., milti – 4 ēdamkarotes ar kaudzīti.
Sastāvdaļas krēmam: piens – 670 ml; sviests – 170 g; cukurs – 2,5 tējkarotes; baltā šokolāde – 70 g; kartupeļu ciete – 70 g; pūdercukurs – 100 g.
Svarīga piezīme: jāseko līdzi tam, lai sviests būtu silts, aptuveni istabas temperatūrā.
Pomādes sastāvdaļas: sviests – 100 g; piena šokolāde – 140 g; piens – 3 ēdamkarotes, cukurs – 2,5 ēdamkarotes.
Piezīme: likt cukuru vai ne – izvēles lieta: tā nav obligāta sastāvdaļa. Kas attiecas uz šokolādi, var likt piena šokolādi, bet vēl labāk to sadalīt uz pusēm ar melno šokolādi.
Pagatavošana
Cukuru kopā ar olām sakuļ gaisīgā masā.
Pievieno miltiem kakao un irdinātāju, sajauc un pamazām pievieno olas ar cukuru.
Pēc tam pievieno ūdeni un atkal sajauc.
Ņem divas apmēram 20 cm diametra formas un sadala mīklu divās daļās, pa pusei katrā no tām.
Neaizmirstiet ieklāt pergamenta papīru!
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ievieto tajā formas.
Cep ap ceturtdaļstundu. Pēc tam, kad formas ar biskvītu tiks izņemtas no krāsns, jāgaida vēl aptuveni 10 minūtes un tikai pēc tam jāizņem biskvīts no formām.
Vispirms tas ir jāatdala no formas malas.
No gatavā biskvīt jānoņem pergamenta papīrs un jāatstāj atdzist.
Tad ņem 100 ml piena un sajauc ar cukuru un cieti.
Atlikušo pienu jāielej katlā un jāliek karsēt.
Bieži maisot, liek pienam klāt salauzītu balto šokolādi.
Kad šokolāde izkususi, samazina uguni un pievienot miltus, neaizmirstot pastāvīgi maisīt.
Turpina sildīt, kamēr veidojas masa. Pēc tam to jāatdzesē.
Sakuļ cukuru ar sviestu un sāk tai pievienot šokolādes masu.
Kuļ ar slotiņu līdz brīdim, kad veidojas viendabīgs krēms.
Tagad ņem pomādes sastāvdaļas un izkausē ūdens peldē, nepārtraukti maisot.
Pomādi atdzesē, tomēr saglabājot šķidru.
Tagad liek vienu no diviem biskvītiem atpakaļ formā un izlej uz tā apmēram pusi krēma.
Liek ledusskapī un atdzesē.
Pēc tam izņem no ledusskapja un pārlej biskvītu ar pusi šokolādes glazūras, pārklājot to ar otru biskvītu.
Pārziež kūku ar krēma atliekām un mazliet atdzesē ledusskapī. Virsū lej atlikušo šokolādes glazūru.
Ja tā jau sabiezējusi, vēlreiz izkausē ūdens peldē.
Tagad uz dažām stundām atdzesē torti ledusskapī.
Labu apetīti! Vēl maza nianse – lai torti vieglāk sagriezt, samitrini nazi karstā ūdenī!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Jogurta torte ar ogām “Vieglais kārums”. + Vēl piecas tortītes bez cepšanas!
Biezpiena torte “Trīs šokolādes”. Īstiem gardēžiem!
Pankūku torte “Klostera namiņš”. Skaista un garšīga recepte!
Torte ar ievārījumu un krējuma krēmu. Tik vienkārši, ka prieks!
Liķiera “Beilijs” vai “Šarlote” krēms. + Vēl trīs labas krēmu receptes tortēm un kūkām!