Neticami garšīgus, sulīgus un saldus tomātus savā sulā gatavo labākās saimnieces. Visa būtība ir tā, ka šie tomāti saglabā vasaras garšu, un tas ir ļoti svarīgi, ja aiz loga pelēcība un aukstums.
Pastāstīsim, kā ātri un vienkārši pagatavot tomātus pašu sulā ziemai.
Sastāvdaļas
Divi kilogrami plūmju tomātu
Divas tējkarotes cukura
Viena ēdamkarote 9% etiķa
Viena tējkarote sāls
Pagatavošana
Nomazgā tomātus, ievieto tos lielā katlā, aplej ar verdošu ūdeni un pagaida 15 minūtes.
Nomizo miziņu un nogriež kātiņus.
Tomātus ievieto burkās, pārber sāli un cukuru, aizver ar vāciņiem.
Ieliek katliņā, pārlej burku “pleciem” ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Sterilizē 10-15 minūtes.
Beigās ielej etiķi un aizver ar vākiem.
Tomātus glabā vēsā un tumšā vietā.
Tomāti savā sulā – vecmāmiņas recepte
Sastāvdaļas
9-10 mazi tomāti
7-10 lieli tomāti
Koriandrs
Krustnagliņas
Lauru lapa
Uz 1 litru sulas:
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura.
Pagatavošana
Mazus tomātus nomazgā, ievieto burkā.
Pievieno garšvielas, pārlej ar verdošu ūdeni, aizver ar vāku un atstāj uz 20 minūtēm, līdz pilnībā atdzisīs.
Lielos tomātus nomazgā, sagriež gabaliņos un izspiež caur sulu spiedi.
Iegūto masu uzvāra, pievieno sāli un cukuru.
No burkas notecina ūdeni un tā vietā ielej tomātu sulu.
Nosedz ar vākiem un novieto uzglabāšanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēti tomāti ar medu, arbūzu un sīpoliem. + Vēl trīs marinētu tomātu receptes!
Ātri marinēti tomātiņi ar ķiplokiem. + Vēl trīs ātro marinējumu receptes!
Marinēti tomāti ar kāpostiem. + Vēl piecas tomātu un kāpostu receptes!
Marinēti tomāti ar plūmēm un baziliku. + Vēl piecas marinētu tomātu receptes!