4 personām
Pildījums
1 tējkarote olīveļļas
2 sīpoli, sagriezti sīkos kubiņos
1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
140 g risoto rīsu
200 ml baltvīna
Sāls, pipari
3 svaiga timiāna kāti vai 1 ēdamkarote kaltētu kātu
300 ml buljona
300 g maltās gaļas
Pa naža galam kanēļa un koriandra
3 ēdamkarotes mandeļskaidiņu
1 ola
Pagatavošana
Māllēpju lapas 40–50 g delnas lieluma jaunu māllēpju lapu bez kātiem (vai attiecīgi mazāk lielāku lapu) 1 tējkarote olīveļļas 50 ml baltvīna 1 citrons, sagriezts šķēlītēs
1 Sakarsētā eļļā apcep 1 sīpola kubiņus un ķiploku, pieber rīsus un tikmēr maisa, līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi.
Pielej vīnu, pievieno sāli, piparus un timiānu. Kamēr vīns uzsūcas rīsos, tie arvien ir jāapmaisa.
Pakāpeniski pievieno buljonu un rīsus turpina vārīt vaļējā katlā, līdz tie ir uzsūkuši visu šķidrumu.
2. Seklā bļodā samaisa malto gaļu ar 1 sīpola kubiņiem un visām pārējām pildījuma sastāvdaļām un, pievienojot rīsus, samīca viendabīgā masā.
3. Māllēpju lapas noblanšē un uz papīra dvieļa nosusina.
4. Ar pūkaino pusi liek uz augšu un uz katras lapas uzliek vienu karoti pildījuma. lapas stingri satin, no sāniem ielokot uz iekšu, lai veidojas mazi sainīši.
5. Pannu ar stikla vāku ietauko, uz tās citu pie cita kārto sainīšus, aplaista ar baltvīnu un pārliek ar citrona šķēlītēm. Pannai uzliek vāku un tīteņus sautē uz vidējas uguns apmēram 20–30 minūtes.
VAIRĀK LASI GRĀMATĀ “SAVVAĻAS AUGI UN OGAS MANĀ VIRTUVĒ”
CITAS RECEPTES AR SAVVAĻAS AUGIEM!
Nātru un skābeņu zupa “Vasaras vitamīns” + Nātru pavārgrāmata!
Nātru ēdienu pavārgrāmata: salāti, zupas, pat kotletes un pelmeņi!