Ļoti gardu zupiņu var pagatavot no sviesta bekām.
Sastāvdaļas
350 g sviesta beku
1 sīpols
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 burkāns
1500 ml buljona
3–4 kartupeļi
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sviesta beciņas novāra 20 minūtes, liek caurdurī.
2․ Sasmalcina sīpolus un 4–5 minūtes apcep eļļā uz vidējas uguns. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus, vēl pēc 4–5 minūtēm — sviesta bekas. Sutina kopā ar dārzeņiem.
3․ Katliņā uzkarsē buljonu un liek tajā gabaliņos sagrieztus kartupeļus.
4․ Pēc 10 minūtēm pievieno sēņu un dārzeņu maisījumu. Pieliek sāli un vāra vēl 10–15 minūtes.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sēņu ikri. Kaut kas nedaudz citādāks!
Sēņu salāti ar dārzeņiem ziemas krājumiem. Burciņa vaļā, pusdienas gatavas
Sēņu soļanka taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs soļankas receptītes