“Svaigais” ievārījums ir viena no saudzīgākajām receptēm attiecībā uz vitamīnu saglabāšanu. Svaigs nozīmē – bez termiskās apstrādes. Vēl to dēvē par “auksto ievārījumu”.
Sastāvdaļas
1 kg smiltsērkšķu ogu
1300 g cukura
Pagatavošana
Nomazgātas un nosusinātas (uz salvetes vai papīra dvieļa) ogas sajauc ar tādu pat daudzumu (pēc svara) cukura un liek sterilizētās burkās līdz trīs ceturtdaļām no to apjoma.
Virsū līdz pašām malām uzber atlikušo cukuru, aizvāko un liek ledusskapī.
Šādi sagatavotas smiltsērkšķu ogas glabāsies ledusskapī ilgāk nekā gadu.
Cukurs pakāpeniski izkusīs, bet ievārījums saglabās visas “zelta ogu” dziedieciskās īpašības un skaisto oranžo krāsu!