Sutināti persiki un bumbieri ar melleņu sulas dzērienu

08-04-2018

bumbieri1


Nav daudz tādu gardumu kā sulīgs persiks un gatavs bumbieris, un sutināšana ir lielisks veids, lai padarītu tos vēl kārdinošākus. Pilnvērtīgi, svaigi augļi un sula kā vienīgās sastāvdaļas ļauj pagatavot saldu, bet veselīgu desertu.

SASTĀVDAĻAS
4 porcijas
Sagatavošana 5 minūtes
Termiskā apstrāde 30 minūtes
Katrā porcijā ir • 194kkal • 1g proteīna • 48g ogļhidrātu, no tiem cukuru • nav tauku • 5g šķiedrvielu
1 litrs melleņu sulas dzēriena
2 lieli, stingri persiki
2 lieli bumbieri
120g melleņu

ALTERNATĪVAS SASTĀVDAĻAS
• Gudrs veids, kā kombinēt pirmos jaunās sezonas bumbierus ar vēlīno šķirņu zemenēm ir melleņu sulas dzēriena vietā izmantot zemeņu sulas dzērienu un persikiem un bumbieriem virsū melleņu vietā likt 120g zemeņu.

• Pamēģiniet žāvētus persiku vai mango šķēlītes svaigu persiku vietā. Katrai porcijai ņemiet 2 ēšanai gatavu žāvētu persiku pusītes vai 3 mango šķēlītes. Sautē žāvētos augļus kopā ar bumbieriem 5 minūtes.

PAGATAVOŠANA
1. Melleņu sulas dzērienu ielej dziļā pannā. Persikus sagriež uz pusēm un izņem kauliņus, atstājot miziņas, pēc tam sagatavotos augļus liek tos pannā. Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi, tad liek pannā.

2. Ļauj melleņu sulas dzērienam uzvārīties uz lielas uguns, samazina karstumu līdz vidējam tā, lai sula viegli virstu un sautē augļus 10 minūtes vai kamēr tie ir mīksti – pārbauda augļu gatavību ar naža asmeņa galu. Ar caurumainu karoti pārliek augļus bļodā, tad noliek malā.

3. Atkal uzgriež lielāku karstumu un vāra melleņu sulas dzērienu 20 minūtes vai kamēr tas kļuvis par biezu sīrupu. Pēc 10 minūtēm pastāvīgi uzmana, lai nepārietu pāri malām. Augļus sadala četrās bļodiņās, un katrai porcijai uzlej nedaudz sīrupa. Rotā ar svaigām mellenēm un pasniedz.

ŠEFPAVĀRA PADOMI
Stingru persiku miziņa gatavošanas laikā nenolobās, bet tie kļūst maigi un sulīgi. Tie arī labāk saglabā karstumu nekā mizoti augļi, un tiem būtu jāpaliek siltiem, kamēr sulas dzēriens ir novārījies. Veselīgam brokastu našķim sagatavo glazētos augļus jau iepriekšējā dienā, tad atdzesē, uzliek vāku un uz nakti liek ledusskapī.

PERSIKI
Persiki, kuros ir maz kaloriju, lieliski noder veselīgai uzkodai vai desertam. Tajos esošais C vitamīns nostiprina organisma imūnsistēmu. Persikos arī ir betakarotīns, kas organismā pārveidojas par acu un ādas veselībai nepieciešamo A vitamīnu.