Ja maltajai gaļai pievieno sulīgus augļus, izdodas ļoti interesanta un garšīga kombinācija.
Sastāvdaļas
Puse zaļa ābola
50 g siera
200 – 250 g vistas maltās gaļas
Zaļumi pēc vēlēšanās
1 ola
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
100 g rīvmaizes
500 ml augu eļļas
Pagatavošana
1․ Ābolu nomizo un izņem serdi. Sarīvē uz rupjas rīves, sieru – uz smalkas. Zaļumus sakapā.
2․ Malto gaļu sajauc ar olu, sieru, ābolu, sāli un pipariem.
3․ No maltās gaļas veido bumbiņas vai “desiņas” un apviļā rīvmaizē. Liek uz šķīvja un ievieto ledusskapī uz 30 – 40 minūtēm.
4․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Uzmanīgi liek tajā kroketes un cep aptuveni 5 – 6 minūtes
Kroketes var arī cept 20 – 25 minūtes cepeškrāsnī 180 °С temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kartupeļu kroketes ar malto gaļu. + Vēl piecas gaļas bumbiņu idejas!
Pildītās kartupeļu kroketes. + Vēl desmit lieliski kartupeļu ēdieni!
Siera kroketes ar mandelēm un mērci. Interesanta recepte!
Vistas kotletītes ar auzu pārslām. + Kotlešu izlase!
Vistas kotletītes ar kabačiem un burkāniem. + Vēl piecas kotlešu receptes