Pēc šīs receptes speķītis izdodas mēreni sāļš un samērā pikants.
Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes sāls
1 l ūdens
2 – 3 lauru lapas
1 – 2 tējkarotes melno piparu graudu
5 – 7 smaržīgie pipari
1 kg speķa
5 – 6 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
1․ Sāli izšķīdina ūdenī. Pievieno lauru lapas un piparu graudiņus. Uzvāra un vāra 3 – 4 minūtes.
2․ Speķi sagriež prāvos gabalos, ķiplokus sasmalcina.
3․ Liek speķi stikla traukā. Katru kārtu pārkaisa ar ķiplokiem.
4․ Lej traukā sālījumu tā, pilnībā pārsegtu speķi. Virsū liek šķīvi, uz tā – nelielu burku ar ūdeni smagumam.
5․ Atstāj speķi istabas temperatūrā uz 2 – 3 dienām. Pēc tam liek ledusskapī vēl uz 3 dienām.
Labi apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Speķītis karstā sālījumā – varena ideja. + Vēl piecas receptes!
Marinēts speķītis. Teikt, ka gards, nozīmē nepateikt neko!
Mājās sālīts speķītis. Viens, divi – gatavs!
Mājās gatavots speķītis ungāru gaumē. Nesalīdzināma garša!
Smaržīgs un mutē kūstošs mājas speķītis. Siekalas tek pat vegāniem!