Speķītis pikantā sālījumā. + Vēl trīs receptes!

11-02-2022

Pēc šīs receptes speķītis izdodas mēreni sāļš un samērā pikants.

Sastāvdaļas

4 ēdamkarotes sāls

1 l ūdens

2 – 3 lauru lapas

1 – 2 tējkarotes melno piparu graudu

5 – 7 smaržīgie pipari

1 kg speķa

5 – 6 ķiploka daiviņas



Pagatavošana

1․ Sāli izšķīdina ūdenī. Pievieno lauru lapas un piparu graudiņus. Uzvāra un vāra 3 – 4 minūtes.

2․ Speķi sagriež prāvos gabalos, ķiplokus sasmalcina.

3․ Liek speķi stikla traukā. Katru kārtu pārkaisa ar ķiplokiem.

4․ Lej traukā sālījumu tā, pilnībā pārsegtu speķi. Virsū liek šķīvi, uz tā – nelielu burku ar ūdeni smagumam.

5․ Atstāj speķi istabas temperatūrā uz 2 – 3 dienām. Pēc tam liek ledusskapī vēl uz 3 dienām.

Labi apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Speķītis karstā sālījumā – varena ideja. + Vēl piecas receptes!

Marinēts speķītis. Teikt, ka gards, nozīmē nepateikt neko!

Mājās sālīts speķītis. Viens, divi – gatavs!

Mājās gatavots speķītis ungāru gaumē. Nesalīdzināma garša!

Smaržīgs un mutē kūstošs mājas speķītis. Siekalas tek pat vegāniem!