Ja tu gluži saprotami uzskati, ka svētki bez tortes nav nekādi svētki, šo recepti vērts saglabāt grāmatzīmēs. Jā, kā jau virsrakstā minēts, miltu tajā patiešām nav, bet nesolām iztikt arī pavisam bez kalorijām.
Sastāvdaļas
2 olas baltumi
90 g cukura
140 g pūdercukura
90 g sviesta
130 g melnās šokolādes
200 g aveņu
100 g melleņu
20 g kakao pulvera
Pagatavošana
3 olu baltumus sakuļ maigās putās. Porcijām pieber cukuru un sakuļ, līdz putas kļūst stingras.
Pārsijā kakao pulveri ar 90 g pūdercukura un pievieno olas baltumam. Samaisa. Ar masu piepilda konditorejas šļirci.
Pannu izklāj ar cepampapīru. Uz tā uzzīmē divus apļus 15 centimetru diametrā.
Izspiež olbaltuma masu spirāles veidā. Un atsevišķi vēl 6-8 mazas bezē kūciņas.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem un sakaltē bezē 1 stundu un 35 minūtes.
Musam
Sviestu sagriež kubiņos, šokolādi salauza gabaliņos.
Izkausē mikroviļņu krāsnī ar 600 vatu jaudu (2 minūtes), samaisa, lai masa būtu viendabīga. Pievieno olu dzeltenumus un sakuļ gaisīgās putās.
Atsevišķi sakuļ 3 baltumus ar 50 g pūdercukura mīkstās putās. Ar lāpstiņu uzmanīgi sajauc olbaltumu masu ar šokolādes masu. Liek ledusskapī.
Musu pārliek kulinārijas šļircē. Izspiež uz viena no bezē biskvītiem un pārsedz ar otru. Izspiež masu uz otrā biskvīta. Rotā ar ogām un mazajām bezē kūciņām.