Šodien vakariņās: kabaču muciņas ar cūkgaļu, sieru un tomātiem! + Vēl piecas kabaču receptes

13-08-2024

Ekrānuzņēmums

Pagatavojiet pildītus kabačus zem aromātiskas kausēta siera garozas.

Gatavošanas laiks

Kopā 1 st.

Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 25 min.

Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Kabači 3-4 gab.




Sīpoli ½-1 gabals

Augu eļļa 1 ēdamkarote + ietaukšanai

Cūkgaļas maltā gaļa 450-500 g

Sāls ½ tējk.

Malti melnie pipari pēc garšas

Itālijas garšaugi vai citas garšvielas ½ tējk.

Tomāti 3 gab.

Mocarella vai cits siers 100 g




Pagatavošana

1․ Katru kabaci sagriež šķērsām gabaliņos, kas nav garāki par 5 cm. Ar tējkaroti izņem mīkstumu, atstājot sieniņas un nelielu apakšdaļu.

2․ Sīpolu smalki sagriež. Apcep eļļā dažas minūtes, līdz kļūst mīksts. Nedaudz atdzesē.

3․ Sajauciet malto gaļu ar sīpolu, sāli, pipariem un itāļu garšaugiem.

4․ Sagriež tomātus plānos riņķos, bet sieru sagriež šķēlītēs.

5․ Katru kabaču muciņu piepildiet ar gaļu. Virspusē liek tomāta šķēli, pārklāj ar sieru.

6․ Liek sagataves uz ietaukotas cepšanas paplātes un 30-35 minūtes liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 °C temperatūrai.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS LIELISKĀS RECEPTES!

Dārzeņu lečo ar kabačiem. + Lečo recepšu pavārgrāmata!

Cepti kabači ar pesto. + Vēl piecas nekad neapnīkstošas kabaču receptes!

Kabaču laiviņas ar sēnēm un vistas gaļu. + Vēl piecas kabaču ēdienu receptes!

Kabaču ruletītes ar vistas fileju. + Vēl pieci kabaču ēdieni!

Kabači ar malto gaļu un rīsiem. + Vēl piecas apetītlīgas kabaču laika receptes!