Makaroni ar sēnēm (derēs šampinjoni vai sēnes no pašu lasītiem krājumiem), cepti zem siera garoziņas, iznāk ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas
200 – 250 g makaronu
2 ēdamkarotes sviesta
500 g sēņu (šampinjonu)
2-3 daiviņas ķiploka
240 ml piena
240 ml trekna saldā krējuma
2 ēdamkarotes miltu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
200–250 krējuma
150 g siera
Pagatavošana
1․ Makaronus novāra 5-7 minūtes līdz gatavībai un nokāš caurdurī.
2․ Uz pannas uz nelielas uguns izkausē sviestu. Pievieno sagrieztas sēnes un apcep 5–7 minūtes.
3․ Samazina uguni līdz minimālai, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un gatavo vēl minūti.
4․ Pienu un saldo krējumu sajauc ar miltiem, lai nepaliktu kunkuļi. Pakāpeniski lej klāt sēnēm. Maisot vāra, līdz mērce sabiezē.
Miltu vietā var izmantot kukurūzas cieti.
5․ Pievieno sāli, piparus, pēc tam samaisa sēnes un mērci ar makaroniem un krējumu.
6․ Masu liek formā un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa aptuveni 20 minūtes 180 °С
temperatūrā.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām
Gardais makaronu sacepums ar olām un sieru. + Vēl piecas sacepumu idejas
Maltās gaļas sacepums ar kabačiem un sieru. + Sacepumu pavārgrāmata!
Kartupeļu sacepums ar desu baltkrievu gaumē. + Vēl piecas lielisku sacepumu receptes!
Zivs filejas sacepums ar sieru. + Vēl piecas sātīgu sacepumu receptes!