Tā kā šajā pašceptās maizītes receptē nav paredzēts raugs, pēc stundas jau varēsi likt to galdā. Maizīte izdodas samērā stingra, bet ļoti garšīga, īpaši silta, tieši no cepeškrāsns, pārziesta ar sviestu. Vislabāk to gatavot no pilngraudu miltiem, bet labi izdodas arī ar parastajiem.
Sastāvdaļas 12 porcijām
1 glāze auzu pārslu
1 glāze pilngraudu vai parasto miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1/2 tējkarote sāls
1 1/2 tējkarotes medus
1 ēdamkarote augu eļļas
1 glāze piena
Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 С. Izdari to, pirms sāc iejaukt mīklu!
Auzu pārslas samaļ virtuves kombainā vai kafijas dzirnaviņās (vēlams, bet nav obligāti).
Liela bļodā sajauc auzu pārslas, miltus, cepamo pulveri un sāli.
Citā bļodā izkausē medu augu eļļā, pēc tam pievieno pienu un samaisa.
Abus maisījumus apvieno un samaisa, kamēr izveidojas mitra, mīksta mīkla.
Mīklu liek ar eļļu ieziestā maizes formā vai izveido bumbu (nāksies pievienot nedaudz miltu) un liek uz pannas, kas viegli ieziesta ar eļļu.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes vai kamēr pasitot pa apakšu dzirdama dobja skaņa.
Labu apetīti!
Avots: “AllRecipes”
Paldies,par to ,ko pats nezini var dauz ko apgut!