Čebureki ir nelieli, samērā plāni pīrādziņi ar maltās gaļas pildījumi, cepti eļļā. Ja ar malto gaļu viss ir samērā vienkārši, tad mīkla var būt ļoti dažāda: gan kefīra, gan biezpiena un plaucētā mīkla. Šodien piedāvājam pavisam “slinku” čebureku recepti.
Kā jau noprotams, mīklu šajos čeburekos aizstāj ar plānu armēņu lavašu. Un tas ievērojami saīsina pagatavošanas laiku!
Kraukšķīga garoziņa, sulīgs pildījums ar sīpoliem un garšvielām – īsti čebureki, tikai vienkāršāk pagatavojami.
Malto gaļu sajauc ar samaltiem vai sīki sasmalcinātiem sīpoliem. Pievieno sāli, piparus pēc garšas un pāris ēdamkarotes ūdens. Samaisa.
Lavašu sagriež aptuveni 10-12 cm platās un aptuveni 30 cm garās strēmelēs.
Uz vienas lavaša malas liek nedaudz maltās gaļas (ne vairāk kā ēdamkaroti), plānā kārtiņā izlīdzina malto gaļu trīsstūra formā.
Malu aizloka 3-4 reizes, lai iznāktu šādi trīsstūrīši. Nelielo pāri palikušo maliņu nogriež.
Čeburekus apcel uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Labu apetīti!