Slavenā Rīgas torte. Daudzi nezina, cik tā garda!

12-01-2018

6208ed861

Sastāvdaļas
Biskvīta mīkla: 5 olas, cukurs 120 g, kviešu milti 100 g, kartupeļu ciete 25 g, garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa).
Smilšu mīkla: kviešu milti 80 g, sviests 50 g, cukurs 30 g, 1/4 olas, briežraga sāls 1 g, sāls.
Cukura sīrups: ūdens 1/2 glāzes, cukurs 50 g, konjaks vai rums.
Ābolu biezenis: āboli 500 g, cukurs 100 g.
Krēms: 1 ola vai 2 olu dzeltenumi, cukurs 100—120 g, piens 50 g, sviests 180—200 g, vaniļa, konjaks vai rums.
Pagatavo biskvīta un smilšu mīklu un cep tortes veidnē.

Pagatavošana
Izceptu biskvītu sadala divās plāksnēs un samitrina ar cu-kura sīrupu.

Tāpat ar cukura sīrupu samitrina izcepto smilšu mīklas plāksni.

Krēma gatavošana: olas ar cukuru, vaniļu saputo, pie-vieno pa daļām verdošu pienu.

Trauku ar maisījumu liek karstā ūdenī un, nepārtraukti maisot, karsē līdz 75—80°, līdz sāk redzami
sabiezēt. Sviestu saputo un tam pievieno atdzesētu olu masu un }» maisa.

Sviesta krēmam var pievienot saberztu šokolādi vai kakao (50 g).

Šokolādi vai kakao pievieno olu un piena maisījumam.

Tortes apakšējā kārtā liek izcepto smilšu mīklas plāksni, virs tās pārziež ābolu biezeni,
uzliek biskvīta plāksni, krēmu, biskvītu.

Grezno ar sviesta krēmu divās krāsās — dzeltenu un brūnganu (klāt šokolādi vai kakao),
cukura sīrupā vārītiem augļiem vai ogām.