Sīpolu gredzeni mīklā. Uzkodiņa, kas garšos visiem

12-12-2017

sipolu_gredzeni

Ja, ēdot ārpus mājas, bieži pasūti uzkodu – sīpolu gredzenus, piedāvājam recepti, kā tādus pagatavot arī pašai!

Sastāvdaļas
2 sīpoli
2 olas
100 g krējuma
100 g kviešu miltu
1 tējkarote sāls
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana
1. Sīpolus sagriež 6 mm biezos gredzenos.

2. Pārlej sīpolu gredzenus ar verdošu ūdeni.

3. Mīklai: sajauc olas ar sāli, krējumu un miltiem līdz pabiezai konsistencei.

4. Gredzenus apviļā mīklā.

5. Pannā sakarsē eļļu, rūpīgi apcep gredzentiņus no abām pusēm zeltaini brūnus.

Var pasniegt ar tomātu vai balto ķiploku mērci!