Ierasto dārzeņi var pasniegt arī neparastāk – kā silto salātu sastāvdaļu.
Kartupeļus novāra vai uzcep. Pievieno tos salātiem siltus, atdzesēt nevajag.
Tādi salātiņi ir sātīgi, viegli, gardi un veselīgi!
Sastāvdaļas
50 g kartupeļu
50 g lapu salātu
50 g tomātu
30 g artišoku eļļā
15 g sarkano sīpolu
5 g sezama
Sezama mērce
Pagatavošana
Sezama mērces pagatavošana: sajauc pustējkaroti medus, pustējkaroti sojas mērces, tējkaroti baltā balzametiķa, pustējkaroti sezama eļļas.
Kartupeļus pirms vārīšanas sagriež daiviņās.
Tomātus un artišokus sagriež šķēlītēs, pievieno kartupeļus.
Pārlej ar mērci, pārkaisa ar sarkanā sīpola gredzeniem un sezamu.