Šīs uzkodas kļūs par draugu un ģimenes saieta galda lepnumu!
Sastāvdaļas
10 kartupeļi
1 sīpols
2 siļķes
100 ml augu eļļas
1 ēdamkarote sinepju
1 citrons
Zaļumi rotāšanai
Granātābola sēkliņas rotāšana
Sāls pēc garšas
2 lauru lapas
Pagatavošana
Vispirms rūpīgi nomazgā kartupeļus un liek vārīties ar visu mizu.
Pēc garšas pievieno sāli un lauru lapas.
Kamēr lauru lapas vārās, pievēršamies siļķei. Nogriež galvu, asti, spuras. Iztīra, izņem asakas, sagriež mazos gabaliņos. Ja vēlas var noņemt arī ādu.
Gatavo fileju sagriež mazos kubiņos.
Sīpolu notīra, sagriež mazos kubiņos, pievieno siļķei.
Mērcei uz pusēm sagriež citronu, no vienas puses izspiež sulu, pievieno augu eļļu un sinepes, rūpīgi sajauc un pievieno siļķei.
Gatavos kartupeļus atdzesē, nomizo.
Nogriež augšiņas un ar tējkarotes palīdzību izņem vidu. Pilda ar gatavo siļķu pildījumu. Rotā ar granāta sēkliņām un kapātiem zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
FOTO: Apbrīnojami piemēri, kā pasniegt burvīgas uzkodas
FOTO IDEJAS: kā skaisti pasniegt gaļas uzkodas
FOTO: Pikanti salāti “Pelītes uz siera”. + Vēl piecas svētku ēdienu receptes!
Kartupeļu ruletītes ar malto gaļu. + Vēl trīs dažādu rulešu receptes!
Kabaču nūjiņas rīvmaizē. Ideāla uzkodiņa!
…attēlā ir redzama cita veida uzkoda…