Būs vajadzīgas siļķes un trīslitru burka vai kāds cits sālīšanai piemērots trauks, piemēram, spainītis vai katliņš. Burka gan parasti ir ērtākais variants.
Šai receptei vajadzīgas svaigas vai svaigi saldētas siļķes.
Zivis nomazgā zem tekoša ūdens, iztīra un liek burkās ar visu galvu un asti – veselas.
Trīs litru burkā var salikt aptuveni trīs līdz piecas zivtiņas.
Tās pārlej ar aukstu sālījumu.
Sālījuma pagatavošana 3 l burkai ar siļķēm
2 l ūdens
6 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
Piparu graudi
Lauru lapas
Marinādi uzvāra un atdzesē, pārlej siļķēm.
Uzliek vāku un liek ledusskapī.
Pēc trīs dienām maigas, mazsālītas siļķītes gatavas!
Jo ilgāk zivis atrodas sālījumā, jo līdzīgākas kļūst klasiskām sālītām siļķēm.
Labāku “izejvielu” siļķei kažokā un citiem salātiem neatrast!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Siļķu uzkoda kartupeļos – viesi būs sajūsmā! + Vēl piecas lieliskas uzkodiņu receptes
Siļķe kažokā oriģinālā versijā. Noteikti izmēģini!
Siļķu torte – pārsteidz ciemiņus! + Vēl trīs sāļās tortītes